Keukens van het Grote Midwesten
Als de vrouw van Lars Thorvald, Cynthia, plotseling een passie voor wijn ontwikkelt en hem verlaat voor een gladde sommelier, blijft hij alleen achter met hun pasgeboren dochter Eva. Hij is vastbesloten zijn liefde voor eten aan haar over te dragen.
Eva blijkt gezegend met een uitzonderlijk kooktalent. Terwijl ze opgroeit vindt ze troost en hoop in het smakenpalet van haar thuishaven Minnesota. Elk hoofdstuk uit deze unieke debuutroman staat in het teken van één gerecht. De gerechten samen beschrijven Eva's ontwikkeling van onzekere dochter tot de gelauwerde chef van een legendarische en geheimzinnige pop-upeetclub. Tijdens een weelderig en emotioneel feest wordt zij ineens geconfronteerd met haar verleden.
Keukens van het Grote Midwesten is zowel humoristisch, eigenzinnig als hartverwarmend. Bijna terloops beschrijft J. Ryan Stradal het opkomen van de moderne westerse eetcultuur en het gevoel van gemeenschap en identiteit dat lekker eten kan creëren.
Keukens van het Grote Midwesten gaat over de bitterzoete aard van het leven, over gemiste kansen en wonderlijke verrassingen. Onmogelijk uit je hoofd te zetten - het meest oorspronkelijke debuut van het jaar.
J. Ryan Stradal (1975) groeide op in Minnesota. Hij schreef voor een grote hoeveelheid websites, televisieshows en tijdschriften, waaronder The Los Angeles Review of Books en Goodreads. Met zijn korte verhalen gooide hij hoge ogen. Naar zijn eerste roman, Keukens van het Grote Midwesten, werd in de literaire wereld reikhalzend uitgekeken. Stradal woont en werkt in Los Angeles.
'Met deze aantrekkelijke, vlot geschreven roman over eten, sensualiteit en de cultuur van het Amerikaanse platteland, heeft Mr. Stradal een ongelooflijk lekker debuut vervaardigd in wat ongetwijfeld een lange en smakelijke carrière wordt.'
Janet Finch, auteur van White Oleander