Eerst een kus
Als de eenzame Leila na de dood van haar moeder de onlinegemeenschap Red Pill ontdekt, heeft ze het gevoel eindelijk begrepen en gewaardeerd te worden. Ze maakt grote indruk op de charismatische leider van het forum, Adrian Dervish, die Leila vraagt hem te helpen bij 'Project Tess'.
Tess is een meisje dat Leila buiten de virtuele wereld waarschijnlijk nooit ontmoet zou hebben. Ze is knap, geestig maar depressief. Tess wil uit het leven stappen, maar wil haar nabestaanden liever laten geloven dat ze teruggetrokken is gaan leven. Leila's taak is een onlineversie van Tess te worden. Terwijl ze chatten, mailen en skypen leert Leila Tess door en door kennen. Dan neemt Tess afscheid.
Leila neemt de klus uiterst serieus: ze beantwoordt Tess' mails en houdt haar Facebook-pagina bij. Het contact met vrienden en familie van Tess wordt echter steeds vreemder en Leila komt erachter dat Adrian Dervish niet is wie hij lijkt. Langzaam maar zeker dringt het tot Leila door dat er iets heel anders aan de hand is en dat ze misschien wel ongewild meewerkt aan het verduisteren van een moord. Of leeft Tess nog? Leila is vastberaden de ware toedracht te achterhalen en reist af naar Spanje, waar Tess voor het laatst gezien is.
Eerst een kus is een bloedstollend spannend en onconventioneel boek dat raakt aan de actualiteit van de eenentwintigste eeuw.
Lottie Moggach (1977) groeide op in Londen en studeerde Engels aan de universiteit van Sussex. Daarna publiceerde ze boekrecensies en columns in The Times. Tegenwoordig schrijft ze voor onder meer de Financial Times, Elle en Time Out. Eerst een kus, haar debuutroman, is geïnspireerd op het feit dat Moggachs grootmoeder in 1980 werd veroordeeld omdat ze iemand assisteerde bij een zelfmoord.